νεα


ΠΕΝΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

11/10/2019

Με τη σωστή διατροφή θα ευεργετηθεί η επιδερμίδα σας και μάλιστα με τις παρακάτω 5 τροφές που αναφέρουν οι ειδικοί του dietzone.gr, το πρόσωπό σας θα είναι λαμπερό και αναζωογονημένο. 

Για περισσότερα πιέστε εδώ


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ 

10/04/2019

Υπάρχει μια επιφύλαξη για την κατανάλωση ξηρών καρπών στην εγκυμοσύνη, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σαφής απόδειξη για αυτήν την υπόθεση. Ειδικότερα, τα φιστίκια κάσιους είναι χρήσιμα όχι μόνο για την υγεία των ανθρώπων αλλά και για την κανονική ανάπτυξη ενός μωρού. Περιέχουν βιταμίνες Β, Α, PP, E, K, και D, ορυκτές ουσίες όπως κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, ιώδιο και σελήνιο, λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα 3, ωμέγα 6 και ωμέγα 9, αμινοξέα, πρωτεΐνες, άμυλο, φυσικά σάκχαρα και ίνες.

Συγκεκριμένα στην εγκυμοσύνη, τα φιστίκια κάσιους μπορούν να βοηθήσουν:

  1. Στην πρόληψη της αναιμίας ή της χαμηλής αιμοσφαιρίνης
  2. Στην σταθεροποίηση της πίεσης
  3. Στην ενίσχυσητων αιμοφόρων αγγείων και των μυϊκών ινών
  4. Στην πρόληψη της αβιταμίνωσης
  5. Στη διατήρηση και ενίσχυση του οστικού ιστού της μητέρας και του εμβρύου
  6. Στη φυσική διέγερση του γαστρεντερικού σωλήνα
  7. Στη θετική επίδραση στις λειτουργίες της καρδιάς
  8. Στον έλεγχο του βάρους
  9. Στην πρόληψη της ασθένειας των ούλων και στην ενίσχυση των δοντιών λόγω της αντιμικροβιακής δράσης
  10. Στην ηρεμία, μείωση της νευρικότητας, εξομάλυνση του ύπνου και βελτίωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας

Η κατανάλωση κάσιους μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή κάποια χρόνια νεφρική νόσος.

Alex Nenge, Health benefits of cashew fruit in pregnancy, Naij.com, 2018


5 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

27/03/2019

Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή χοληστερόλη με αποχρωματισμό μαλλιών, εκτεταμένη τριχόπτωση και φλεγμονή του δέρματος.Ακριβώς όπως το δέρμα σας, τα μαλλιά σας απαιτούν ιδιαίτερη διατροφή. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες τροφές οι οποίες είναι γνωστό ότι κρατούν τα μαλλιά υγιή και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριχόπτωσης.

Αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα

Είναι εξαιρετικά τρόφιμα για την ανάπτυξη και την αύξηση του όγκου των μαλλιών. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν βιοτίνη (βιταμίνη Β7), η οποία είναι γνωστή για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια μεγάλη πηγή σιδήρου, βιταμίνης Α και C και πρωτεΐνης. Η έλλειψη σιδήρου είναι η κύρια αιτία της πτώσης των μαλλιών και το σπανάκι δεν είναι μόνο πλούσιο σε σίδηρο, περιέχει επίσης σμήγμα που λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό για τα μαλλιά. Παρέχει επίσης ωμέγα-3 οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο,τα οποία βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και των λαμπερών μαλλιών.

Ψάρια

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K που υπάρχουν στα ψάρια βοηθούν στη γενική υγεία των μαλλιών.

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνες Β (Β1, Β6 και Β9), βιταμίνη Ε, άφθονη πρωτεΐνη και μαγνήσιο, τα οποία ενισχύουν τα μαλλιά και θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής.

Άμλα

Τα φυτο-θρεπτικά συστατικά, οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που υπάρχουν στο άμλα βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας του τριχωτού της κεφαλής και στην τόνωση της υγιούς ανάπτυξης.

Hair Fall Control Diet: Include These 5 Foods In Your Daily Diet To Prevent Hair Fall, NDTV, 2018


ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε

13/03/2019

Η έλλειψη βιταμίνης Ε έχει συσχετιστεί με ασθένειες που αφορούν ηλικιωμένους ανθρώπους. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση φουντουκιών αύξησε τις συγκεντρώσεις του μεταβολίτη ουρίας α-τοκοφερόλης α-CEHC (ένας βιοδείκτης βιταμίνης Ε) και των συγκεντρώσεων μαγνησίου στον ορό. Επίσης, μείωσαν τις συγκεντρώσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της «κακής» χοληστερόλης LDL. Συμπερασματικά, η κατανάλωση φουντουκιών μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του βιοδείκτη των βιταμινών Ε σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Eating Hazelnuts May Help Improve Vitamin E Status in Older Adults, INC, 2019


ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

27/02/2019

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια κοινή καρδιαγγειακή κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έλλειψη προληπτικών μέτρων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και θνησιμότητας. Οι ασθενείς με αυξημένη αρτηριακή πίεση συχνά συνιστάται να παρακολουθούν προσεκτικά τη διατροφή τους. Τα σύκα μπορούν να κάνουν θαύματα στη διαχείρηση των επιπέδων της πίεσης του αίματος. Είναι παραδοσιακά γνωστό ότι θεραπεύουν τη δυσκοιλιότητα και ενισχύουν την πέψη λόγω του υψηλού περιεχομένου ινών τους. Τα σύκα είναι, επίσης, μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της υγείας των οστών. Επιπλέον, περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου,το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση των ασθενειών του νατρίου. Η περίσσεια νατρίου ασκεί μεγάλη πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που με τη σειρά του αυξάνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

High Blood Pressure? Here’s Why You Should Include Figs In Your Diet, NDTV, 2019


ΟΙ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2

13/02/2019

Έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Οι ξηροί καρποί θεωρούνται σούπερ σνακ για τους διαβητικούς, επειδή είναι χαμηλοί σε υδατάνθρακες αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ίνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, τα αλατισμένα καρύδια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με διαβήτη. Παρακάτω αναφέρονται πέντε από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για τους διαβητικούς:

Αμύγδαλα

Τα πλούσια σε ίνες τρόφιμα, όπως τα αμύγδαλα, βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, σας κρατούν γεμάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι ωφέλιμα για πέψη. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Καρύδια

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα καρύδια μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος προωθώντας τα συναισθήματα της πληρότητας και αποτρέποντας τις ανθυγιεινές επιθυμίες για φαγητό. Επίσης τα καρύδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αναλογίας της HDL σε χοληστερόλη LDL χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά το σωματικό βάρος ή η σύνθεση.

Αραχίδες

Τα φιστίκια αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, καλών λιπών και διαφόρων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Μπορούν να συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Κάσιους

Μελέτες δείχνουν ότι τα κάσιους μπορούν να διατηρήσουν χαμηλή την αρτηριακή πίεση και υψηλά τα επίπεδα χοληστερόλης HDL.

Κελυφωτά Φιστίκια 

Η κατανάλωση φιστικιών μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Type 2 diabetes: The 5 best nuts for blood sugar control and weight reduction, Timesnownews.com, 2019


6 ξηροί καρποί πλούσιοι σε πρωτεΐνη, οι οποίοι μπορούν να μειώσουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

30/01/2019

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες. Αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Επιπλέον, βοηθούν στην μείωση της πτώσης του σακχάρου στο αίμα.

Κάσιους

Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και μαγνησίου.

Λιναρόσπορος

Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, Ωμέγα 3, λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, σιδήρου και φυτικών ινών. Βοηθούν στη διαχείρηση του βάρους.

Βραζιλιάνικα φιστίκια

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες και είναι μεγάλη πηγή ορυκτών. Συμβάλλουν στην αποτελεσματική μείωση του πικροειδούς λίπους στην κοιλιά. Επιπλέον, είναι χαμηλή στους υδατάνθρακες, γεγονός που αποτελεί καταλύτη για την αποβολή των κιλών.

Φιστίκια

Είναι εκπληκτικά νόστιμα και υγιεινά. Εξαιτίας της παρουσίας πρωτεϊνών αποτελούν τέλειο σνακ και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

Σπόροι κολοκύθας

Είναι πηγή βιταμίνης Α, ασβεστίου και πρωτεϊνών. Κάνουν θαύματα στο δέρμα, στα μαλλιά και στην απώλεια βάρους.

6 high protein nuts and seeds to reduce belly fat, Times of India, 2019


ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

16/01/2019

Η «δίαιτα για την υγεία στον πλανήτη» είναι μια νέα δίαιτα, η οποία στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση της κακής διατροφής των ανθρώπων και αφετέρου στον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής. Η δίαιτα επινοήθηκε από μια διεθνή επιτροπή, η οποία επιδιώκει να καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές, που παρέχουν θρεπτική τροφή στον ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό του κόσμου. Απαιτεί την ελάττωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και ζάχαρης στο μισό και παράλληλα, το διπλασιασμό της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, όσπριων και ξηρών καρπών. Η δίαιτα συμβάλλει στην αποφυγή μεγάλων προβλημάτων υγείας, καθώς και στη μείωση, σε μεγάλο ποσοστό, της θνησιμότητας των ανθρώπων από την ανθυγιεινή διατροφή. Επιπλέον, αποτρέπει την κατάρρευση του φυσικού κόσμου ελαττώνοντας το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, της καταστροφής της άγριας ζωής και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Η δίαιτα μοιάζει με τις ήδη γνωστές υγιεινές διατροφές, όπως η μεσογειακή και οι δίαιτες της Οκινάουα. Ωστόσο, η επίτευξη του στόχου είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς απαιτεί ταχεία υιοθέτηση πολυάριθμων αλλαγών και πρωτοφανή παγκόσμια συνεργασία και δέσμευση.

Damian Carrington, New plant-focused diet would ‘transform’ planet’s future, say scientists, The Guardian, 2019

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης