Εταιρικό Προφιλ

Δραστηριότητα

petrounuts factory

Η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς Ελληνική Εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και μεταποίηση συμβατικών και βιολογικών ξηρών καρπών (φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια κελυφωτά, καρύδια και κάσιους) για βιομηχανική και ζαχαροπλαστική χρήση. Κατέχει δε ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, στην προμήθεια βιομηχανικών πελατών, εξασφαλίζοντας μακροχρόνιες συνεργασίες με πολλές βιομηχανίες που εδρεύουν στην Ελληνική επικράτεια. Ταυτόχρονα διευρύνει τους ορίζοντές της στο εξωτερικό, με παρουσία και εξαγωγές στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τις ΗΠΑ.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας έγκειται:

  • Στην άριστη ποιότητα,
  • Στις ανταγωνιστικές τιμές και
  • Στη συνέπεια των παραδόσεων των προϊόντων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο κάνει την ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε. μοναδική στο είδος της. Αυτό δεν είναι άλλο από την ευελιξία προσαρμογής των προϊόντων παραγωγής στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Έχοντας ως σύνθημά μας το «Εσείς αναζητάτε, εμείς μπορούμε», η Εταιρεία καταφέρνει εδώ και χρόνια να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πελατών της και να βρίσκεται δίπλα σε κάθε τους βήμα.

Η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε έχει, επί σειρά ετών, ενεργό συμμετοχή και παρουσία σε πολλούς συλλόγους, οργανώσεις και πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όπως:

  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιχειρήσεων Ξηρών Καρπών, στον οποίο η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας, Κυρία Πέτρου Αγγελική, διετέλεσε Γενική Γραμματέας από το 2014 – 2017.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ξηρών Καρπών και Φρούτων (International Nut and Dried Fruit Council – INC), στον οποίο η Εταιρεία εντάχθηκε ως μέλος κατόπιν αξιολόγησης.
  • Η Sedex, μια ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και ασχολείται με τα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια, το περιβάλλον και την επιχειρησιακή ηθική. Η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Sedex, από την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας Κυρία Πέτρου Αγγελική.
  • Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (EKE)

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε., με σεβασμό στον άνθρωπο και το συνάνθρωπο, έχει δημιουργήσει την κοινωνική δράση «Όσο μπορώ, προσφέρω», στην οποία δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι εμπλεκόμενοι (πελάτες, προμηθευτές, εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία κλπ.). Μέσω της ενέργειας αυτής προσφέρεται φαγητό και δώρα σε ασθενείς ομάδες και οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.
Στο εγγύς μέλλον η Εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση της δράσης αυτής, ώστε να αγκαλιάζει και να προάγει την αξία του σεβασμού και απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Στόχος για τα επόμενα χρόνια, είναι η κοινωνική αυτή δράση να αποκτήσει διδακτικό χαρακτήρα, συμπαρασύροντας μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, να συμμετέχουν ενεργά στη δόμηση αξιών, όπως η κοινωνική προσφορά, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.
Εδώ μπορείτε να βρείτε το δημοσιευμένο κείμενο, για το οποίο, η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε. επιλέχθηκε ως περιπτωσιολογική μελέτη κατά τη διεξαγωγή των βραβείων της SEDEX 2017.