Καραμελωμένοι Ξηροί Καρποί

Η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε., μετά από έρευνα ετών του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης και την προμήθεια του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού, κατάφερε να παράγει με καινοτόμο τρόπο, καραμελωμένα φουντούκια και αμύγδαλα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, χρησιμοποιώντας μόνο καρπό και ζάχαρη. Προς το παρόν, οι διαθέσιμες μορφές των καραμελωμένων ξηρών καρπών είναι:

1. Καραμελωμένα αμύγδαλα κομματιασμένα: Τα αμύγδαλα, ως πρώτη ύλη, αφού περάσουν από τις διαδικασίες κοσκινίσματος, απαλλαγής ξένων σωμάτων, ψησίματος και τεμαχισμού σε μεγέθη 0-3 mm, 3-5 mm, 5-8 mm, 3-8 mm ή σε οποιοδήποτε εφικτό μέγεθος επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος πελάτης, καραμελώνονται με ειδική καινοτόμα τεχνική χρησιμοποιώντας κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό.

2. Καραμελωμένα φουντούκια κομματιασμένα: Τα φουντούκια, ως πρώτη ύλη, αφού περάσουν από τις διαδικασίες κοσκινίσματος, απαλλαγής ξένων σωμάτων, ψησίματος και τεμαχισμού σε μεγέθη 0-3 mm, 3-5 mm, 5-8 mm, 3-8 mm ή σε οποιοδήποτε εφικτό μέγεθος επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος πελάτης, καραμελώνονται με ειδική καινοτόμα τεχνική χρησιμοποιώντας κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η προέλευσή των ξηρών καρπών, ως πρώτη ύλη, για την παραγωγή καραμελωμένων φουντουκιών και αμυγδάλων είναι είτε Ελληνική, είτε εισαγωγής, όπως και για τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας. Συσκευάζονται σε vacuum συσκευασίες των 5 ή 20 κιλών για ζαχαροπλαστική και βιομηχανική χρήση. Διατίθενται επίσης και μεμονωμένες συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, για λιανική πώληση. Η πρώτη ύλη για τις συσκευασίες αυτές είναι αποκλειστικά Ελληνικής προέλευσης.

Τα καραμελωμένα φουντούκια της ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε., έχουν λάβει, τα τελευταία δύο χρόνια, δύο διεθνείς διακρίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό International Taste and Quality Institute (iTQi). Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν για δύο συναπτά έτη (2016 και 2017) με Τρία Χρυσά Αστέρια, το ανώτερο βραβείο γεύσης στην κατηγορία τους.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός, που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο. Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών σε όλη την Ευρώπη και τα προϊόντα δοκιμάζονται χωρίς συσκευασία ή άλλου είδους ταυτοποίηση, εξασφαλίζοντας έτσι την αμεροληψία της κριτικής επιτροπής.